Días Nórdicos: Sandra Kolstad er også kendt på de latinamerikanske breddegrader

Sandra Kolstad har oplevet 2 ½ oplevelsesmættede uger med Días Nórdicos i Latinamerika med en super modtagelse i forbindelse med hendes shows – og med mange eksempler på at fans i henholdsvis Peru, Argentina, Uruguay og senest Brasilien på forhånd kendte til nordmanden og hendes musik.

Af Henrik Friis, Días Nórdicos, Sao Paulo.

Ved Días Nórdicos-turneens sidste koncert 9. december i Sao Paulo fik Sandra Kolstad en special oplevelse. En ung mand, Lucas, fra byen Paulinia opsøgte hende efter at have rejst i timevis for at opleve Sandra og hendes band: Han havde set Sandra på et billede med den danske sanger Asbjørn, som Lucas er stor fan af, og var derefter også blevet fan af nordmandens musik – så han kunne knap tro sit held, da det blev offentliggjort at Sandra kom på de brasilianske breddegrader.

Sandra Kolstad tilegnede da også en af aftenens sange til Lucas fra scenen. Og i det hele taget var billedet af en fan-omsværmet nordmand et stensikkert indslag efter alle koncerter på turen. Ikke bare på grund af hendes sange, men også fordi på grund af hendes fremtoning, for Sandra Kolstad er rigtig stærk i publikums-inddragelse og –kommunikation oppe fra scenen:

– Ja, nogen kender jo musikken herude – det står klart. For allerede da vi annoncerede turneen, fik vi henvendelser – bl.a. fra Mexico som bad til at vi også kom dertil. Og alle de plader vi havde med på turneen er også blevet solgt undervejs, siger Sandra Kolstad til den latinamerikanske fan-interesse.

Med tre albums i ryggen og et fjerde på vej er Sandra da også en erfaren musiker og performer. Hun og hendes superkompetente band har spillet i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig, Schweiz, Østrig og USA: – Og især i Spanien har vi givet en del koncerter. Hvorfor lige der? Jeg tror det er en blanding af interesse for skandinavisk musik og elektronisk musik, der er grunden, siger hun og grunder på om det samme er tilfældet omkring interessen i Sydamerika.

Julia Clara var på scene med Sandra Kolstad på afslutningsaftenen.

Glad for eksperimenter
Sandra er ikke bange for at eksperimentere og kaste sig ud i nye sammenhænge: Det viste hun fra scenen i Latinamerika, hvor hun både sang duet med ålandske Julia Clara på afslutningsaftenen i Sao Paulo og tidligere på turen spillede sammen med Liima i Buenos Aires:

– Det har været et godt sammenhold. Vi kom hurtigt til at kende hinanden, blev trygge ved hinanden. Vi trak jo alle i sammen retning. Så det har været et godt match musikalsk og menneskeligt. Og vi taler f.eks. sammen med Casper (Clausen fra Liima, red.) om at lave noget sammen fremadrettet, forklarer Sandra Kolstad.

Og så viste hun i øvrigt også nysgerrigheden i workshop-forløbet, hvor Sandra og hendes gruppe arbejdede sammen med argentinske Diosque – til så stor tilfredshed fra begge parter, at både Diosque og Sandra Kolstad regner med at udsende fælles-arbejdet på deres respektive udgivelser i 2017.

Sandra Kolstads band delte også scene med Liima ved udendørs-koncert i Buenos Aires.

Debut som skuespiller – i dansk stykke
Næste kapitel – ud over færdiggørelsen af det fjerde album – bliver skuespillet ”Familien som kunne snakke om alt”, skrevet af danske Christian Lollike, som har premiere på Den Nationale Scene i Bergen til maj. Her skal Sandra ikke bare levere musikken til stykket – hun er også på rollelisten som skuespiller.

Dirigent for Bjørk
Så den Berlin-bosatte nordmand keder sig ikke – det gør hendes to musikere i øvrigt heller ikke: Islandske Bjarni Bjarnason på keyboards er egentlig klassisk uddannet pianist og violinist og har bl.a. arbejdet for operaen i Reykjavik. Kort før Días Nórdicos dirigerede han strygere for Bjørk ved Iceland Airwaves og har tidligere arbejdet sammen med Ásgeir Trausti, Olafur Arnalds – ud over at spille en del jazz. Han er med egne ord lidt på ”crossroads”, og kan skifte mellem genrerne med kort varsel.

Mens trommeslageren Jonas Barsten har udgivet et par albums med ”vidde-blues”-gruppen Atlanter, har spillet i indiepop-genren med Gundelach, mere elektronisk orienterede Frøder, indierock med Fay Wildhagen (bl.a. som support for Mew), Hanne Kolstø, Nils Bech – og så mere jazzorienterede Frøy Aagre.

I alt i alt et hold musikere vi stensikkert kommer til at høre mere til.

– – –

Foto top: Sandra Kolstad i stærkt gestikulerende publikumskontakt.

Días Nórdicos er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond

Arrangeres i samarbejde med/med støtte fra Innovationsnetværket BrandBase, Nordens institut på Åland, samt pladeselskabet Tutl og Sangskriverforeningen på Færøerne.