Peruvianske kommentarer

Torsdag var der for første gang Días Nórdicos i Lima. Vi indsamlede et par tilskuer-kommentarer:

 

dsc00280Tre peruvianske venner, Mariana, Adriana og Mauricio (før Liima gik på):Mauricio: – En cool aften – jeg læste om det i vores største dagblad El Comencio. Og en meget forskellig aften. Jo, jeg kender en smule til nordisk musik – bl.a. Bang Gang fra Island – og selvfølgelig Bjørk. Det var mange gode navne – specielt Sandra Kolstad.
Adriana: – Det var et fint program – det er sjældent vi hører nordisk musik ud over Bjørk. Men måske kunne man finde et sted, hvor man også kan danse til musikken? Men det her er noget jeg vil fortælle videre om.
Mariana: – Jeg vil gerne have større kendskab til den her slags musik – den er anderledes. Specielt kun jeg lide musikken med synth og god energi (Sandra Kolstad, red.),

dsc00359Cesar Gutierraz, forfatter, journalist, El Comercio – Peru’s største avis:
– Jeg har fået et pust frisk luft. Et frisk pust elektricitet. Alle aftenens navne havde en masse intensitet. Og hver havde sin egen personality. Julia Clara enkle sange, Teitur – han minder mig om Neil Young i personlighed, Sandra Kolstad var elektrisk. Og Liima var ambient og ”so sweet”. Det var en vigtig aften, for I støtter musik. Og det kan man se resultatet af . Musik og poesi er vigtigt i en tid som nu.

 

dsc00366Walter T. (glad for Sandra Kolstad..)
– Interessant event. Det var musik, der ikke kommer her normalt. Jo, Jeg kender nordisk musik – mest metal. Men dette kendte jeg ikke. Efter jeg hørte om programmet, har jeg sat mig ind i musikken på YouTube: Sandra Kolstad, som jeg er vild med. Men også de andre. Julia Clara er mere stille i udtryk. Teitur og Liima havde stærke performances. I prøver at lave noget andet musik – det er tydeligt.

Días Nordicos støttes af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond

kunstfond-kulturfond

Arrangeres i samarbejde med / med støtte fra Innovationsnetværket BrandBase, Nordens Institut på Åland, pladeselskabet Tutl og sangskriverforeningen på Færøerne.

dn-2016-logoer